A+ R A-
25 Juni 2017
srijeda, 08 Februar 2017 14:30

Podijeljeni paketi osnovnih prehrambenih namirnica Featured

Written by 
Rate this item
(0 votes)

U bihaćkom Merhametu danas je izvršena podjela paketa sa osnovnim prehrambenim namirnicama, za oko 150 socijalno najugroženijih korisnika. Paketi se sastoje od brašna, ulja, šećera, soli, riže i tjestenine. Ova humanitarna akcija ranije je planirana i tempirana, upravo za ovaj period, kada se zbog otežanih uslova života zimi potroše sve rezerve, i materijalne i finansijske. Akciju je bilo moguće realizirati zahvaljujući starim i novim prijateljima i donatorima. To su Medžlis Islamske zajednice iz Melburna i JP BH Telecom, a najvjerniji donatori su, kako kaže Fikret Draganović, predsjednik bihaćkog Merhameta, sami građani Bihaća i ostalih gradova Unsko-sanskog kantona.

Današnja podjela paketa sa prehrambenim namirnicama prva je od četiri planirane u ovoj godini. Iako u veoma teškim uvjetima, javna kuhinja bihaćkog Merhameta, nije, niti će, prema riječima Fikreta Draganovića, prestati s radom, opet zahvaljujući Bišćanima, kako onima koji su u inostransvu, tako i onima, koji žive u Bihaću. Kuhinja Merhameta hrani 262 ljudi, koji svaki dan dobijaju po jedan obrok, što je i maksimalni kapacitet ove javne kuhinje.

Merhamet i dalje traži mogućnosti za izgradnju jednog objekta za potrebe javne kuhinje, kako bi bilo moguće zadovoljiti sve zahtjeve i potrebe. Pored ovoga, u Merhametu se već sada pripremaju za pojačane aktivnosti, prvo tokom mjeseca ramazana, a onda i Kurban-bajrama. Ove aktivnosti presudne su i za nesmetan rad javne kuhinje, s obzirom da se u vrijeme Kurban-bajrama obezbijede dovoljne količine mesa za nesmetan rad kuhinje za cijelu godinu.

Read 91 times

| RADIJSKI FESTIVAL "IGRAJMO SE PJESMAMA"

GRAD BIHAĆ - Posljednje vijesti

Pregled članaka po datumu

« June 2017 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Nauka i tehnologija

I Google Chrome napušta Flash do kraja godine

I Google Chrome napušta Flash do kraja godine

Google Chrome se priprema da počne s aktivnim blokiranjem programa Adobe Flash u korist HTML5 da bi u decembru HTML5...

Ljepota i moda

Pametne' traperice: Hit model koji će razigrati svaki stajling

Pametne' traperice: Hit model koji će razigrati svaki stajling

Rosie Huntington-Whiteley u slobodno vrijeme obožava nositi traperice. Posljednji model koji je odabrala bile su hit traperice do iznad gležnjeva,...

Zdravlje

Biber saveznik dobre probave

Biber saveznik dobre probave

Osim soli, crni biber je začin koji se najčešće koristi za juhe, čorbe, predjela, salate, jela od mesa i povrća…...

Zanimljivosti

BRZO I LAKO: Kako da vežete pertle za samo dvije sekunde?

BRZO I LAKO: Kako da vežete pertle za samo dvije sekunde?

Učenje toga da vežete pertle brzo neće promijeniti vaš život...ali će sigurno biti poboljšanje koje ćete zauvijek pamtiti!