A+ R A-
25 Juni 2017

Zamjenik šefa misije OSCE-a u BiH Andrej Čupligin boravio je danas u Bihaću i tokom posjete, uz ostale aktivnosti, sastao se s direktorom Nacionalnog parka Una Amarildom Mulićem. Nakon sastanka iza zatvorenih vrata, ambasador Čupligin je rekao da se uz ostalo razgovaralo o razvojnim planovima Nacionalnog parka, kao i koristima koje park može donijeti lokalnom stanovništvu. Izrazio je nadu da će aktivnosti Nacionalnog parka doprinijeti razvoju života ljudi koji žive na ovom području.

Tokom susreta je bilo riječi i o težnjama i planovima određenih interesnih skupina, koji se tiču korištenja unskog hidro-potencijala za elektroenergetske svrhe, rekao je direktor nacionalnog parka Una Amarildo Mulić. On je ambasadora Čupligina upoznao sa zakonskom regulativom koja je vezana za ovu problematiku, pohvalio je visoku ekološku svijest stanovnika ovoga kraja i zaključio da priroda nema alternativu. Nacionalni park uz racionalnu i nepretjeranu, kako je rekao Mulić, podršku osnivača i drugih institucija, može biti generator razvoja ovoga dijela BiH. Mulić je dodao kako uskoro očekuje Čupliginovu posjetu Nacionalnom parku, kao području, te izrazio nadu da će Misija OSCE-a postati aktivan promotor i lobist NP Una.

Published in BIHAĆ
srijeda, 15 Februar 2017 10:02

Jedna milijarda protiv nasilja nad ženama

Organizacija "Glas žene" je po šesti put u Bihaću učestvovala u organizaciji Globalne kampanje "Jedna milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama". Cilj je zaustavljanje svih oblika nasilja i izrabljivanja ženske populacije, naglasila je izvršna direktorica "Glasa žene", Enisa Raković. Ona je pozvala policiju, centre za socijalni rad, tužilaštva i sudove da počnu sa provođenjem pozitivne pravne prakse, kako bi se žene zaštitile od nasilnika.

Ove godine naglasak kampanje stavljen je na ekonomsko iskorištavanje žena, djevojaka i djevojčica, a u globalnoj kampanji plesne revolucije u kojoj učestvuje preko 200 zemalja svijeta, danas su zaplesale i članice KUD-a Krajina, te učenice osnovnih škola. Podršku plesnoj revoluciji koja skreće pažnju na ovu temu, uz brojne građane, svojim prisustvom, izrazio je i gradonačelnik Šuhret Fazlić.

Published in BIHAĆ

| RADIJSKI FESTIVAL "IGRAJMO SE PJESMAMA"

GRAD BIHAĆ - Posljednje vijesti

Pregled članaka po datumu

« February 2017 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          

Nauka i tehnologija

I Google Chrome napušta Flash do kraja godine

I Google Chrome napušta Flash do kraja godine

Google Chrome se priprema da počne s aktivnim blokiranjem programa Adobe Flash u korist HTML5 da bi u decembru HTML5...

Ljepota i moda

Pametne' traperice: Hit model koji će razigrati svaki stajling

Pametne' traperice: Hit model koji će razigrati svaki stajling

Rosie Huntington-Whiteley u slobodno vrijeme obožava nositi traperice. Posljednji model koji je odabrala bile su hit traperice do iznad gležnjeva,...

Zdravlje

Biber saveznik dobre probave

Biber saveznik dobre probave

Osim soli, crni biber je začin koji se najčešće koristi za juhe, čorbe, predjela, salate, jela od mesa i povrća…...

Zanimljivosti

BRZO I LAKO: Kako da vežete pertle za samo dvije sekunde?

BRZO I LAKO: Kako da vežete pertle za samo dvije sekunde?

Učenje toga da vežete pertle brzo neće promijeniti vaš život...ali će sigurno biti poboljšanje koje ćete zauvijek pamtiti!