A+ R A-
25 Juni 2017
utorak, 07 Februar 2017 14:41

Zagrli drvo i diši

'ZAGRLI DRVO I DIŠI!'

Projekat JP RTV Bihać čiji je cilj promocija očuvanja šume i šumskih resursa u funkciji  zaštite životne sredine, čistog zraka i čiste i pitke vode. Projekat sufinancira Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona, iz sredstava ekoloških naknada.

Partneri u projektu

Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona, Biotehnički fakultet u Bihaću (Odsjek za šumarstvo), Poljoprivredni zavod USK, Šumsko privredno društvo 'Unsko-sanske šume', Privredna komora USK, Zavod za javno zdravstvo i Kantonalna bolnica Dr. Irfan Ljubijankić u Bihaću.

'Zagrli drvo i diši!' Sačuvajmo šume za generacije koje dolaze

Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona, pored svojih svakodnevnih aktivnosti, u 2017. godini planira kontinuirano pratiti realizaciju  projekata sufinanciranih sredstvima ekoloških naknada, provođenje zakonskih i podzakonskih  propisa, Plana upravljanja otpadom USK 2014-2019, Plana energetske efikasnosti-uvođenje energetskih mjera na javnim objektima u USK, te izrada Plana zaštite kvaliteta zraka, kao sastavnog dijela Plana zaštite okoliša USK.

Cilj Ministarstva je ojačati svijest građana o potrebi pravilnog odlaganja otpada i jačanja ekološke kulture.

 

01

02

03

 

 

04

05

Published in USK
utorak, 07 Februar 2017 13:58

Pomozimo Adnanu Šehiću

adnan sehic

Šesnaestogodišnji Adnan Šehić iz Ripča, već jedanaest godina bori se sa spinalnom mišićnom distrofijom, tip 3. Do sada su roditelji uz pomoć rodbine i prijatelja uspijevali pokriti troškove liječenja. Nažalost, iako nerado, prinuđeni su tražiti pomoć dobrih ljudi. Adnan je prikopčan na respirator i invazivnu ventilaciju u KBC Banja Luka. Kako se radi o dječaku, sinu našeg kolege, uposlenika RTV USK, uključujemo se u akciju pomoći. Pozivamo zato sve ljude dobre volje, da nam se pridruže i pomognu nam da Adnan ima sredstva za adekvatno liječenje. Tekući račun otvoren je u Uni-credit banci, na ime Almir Šehić, broj: 3385002506712816. Pokažimo još jednom da nam je stalo, jer ko spasi jedan ljudski život, kao da je spasio cijelo čovječanstvo.

Published in Obavijesti

| RADIJSKI FESTIVAL "IGRAJMO SE PJESMAMA"

GRAD BIHAĆ - Posljednje vijesti

Pregled članaka po datumu

« February 2017 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          

Nauka i tehnologija

I Google Chrome napušta Flash do kraja godine

I Google Chrome napušta Flash do kraja godine

Google Chrome se priprema da počne s aktivnim blokiranjem programa Adobe Flash u korist HTML5 da bi u decembru HTML5...

Ljepota i moda

Pametne' traperice: Hit model koji će razigrati svaki stajling

Pametne' traperice: Hit model koji će razigrati svaki stajling

Rosie Huntington-Whiteley u slobodno vrijeme obožava nositi traperice. Posljednji model koji je odabrala bile su hit traperice do iznad gležnjeva,...

Zdravlje

Biber saveznik dobre probave

Biber saveznik dobre probave

Osim soli, crni biber je začin koji se najčešće koristi za juhe, čorbe, predjela, salate, jela od mesa i povrća…...

Zanimljivosti

BRZO I LAKO: Kako da vežete pertle za samo dvije sekunde?

BRZO I LAKO: Kako da vežete pertle za samo dvije sekunde?

Učenje toga da vežete pertle brzo neće promijeniti vaš život...ali će sigurno biti poboljšanje koje ćete zauvijek pamtiti!