A+ R A-
27 Maj 2017
četvrtak, 27 April 2017 10:25

Sankcije za prijetnje putem interneta Featured

Written by 
Rate this item
(0 votes)

krupa ov

Održana je 8. redovna sjednica Općinskog vijeća Bosanska Krupa, javili su iz općinske uprave. Razmatrana je Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o plaćama i naknadama uposlenika u općinskim organima uprave koja je na prošloj sjednici prihvaćena sa 14 glasova (SDA, A-SDA, predstavnik nacionalnih manjina Šemso Hadžipašić). Ovom odlukom vatrogasci, osim prava na povećanje plate od 30% na osnovu posebnih uslova rada, stiču pravo i na naknadu za prekovremeni, noćni rad, rad u dane državnih praznika i rad u neradne dane, što je prema mišljenju načelnika Općine Armina Halitovića, protuzakonito. Općinsko vijeće je kao neosnovan odbilo zahtjev načelnika za preispitivanje ove Odluke.

Prihvaćen je Prijedlog odluke o dopunama Odluke o javnom redu i miru kojeg je inicirala Policijska stanica u Bosanskoj Krupi. Tako će sankcije od danas snositi lica koja sms porukama, putem telefona, elektronskom poštom ili na neki drugi način na internetu prijete i uzrokuju uznemirenost građana, te lica koja u svom dvorištu, na livadi ili u blizini javnih dobara pale papirne ambalaže, korov, drva, plastiku, automobilsku gumu i slično, pa tako uzrokuju požar manjih razmjera, koji nema obilježje krivičnog djela ili ne predstavlja prekršaj određen drugim propisima.

Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o uslovima, načinu i visini naknade za postavljanje ili popravak podzemnih ili nadzemnih instalacija u općini Bosanska Krupa, također je dobio podršku svih prisutnih vijećnika. Sada JKP za manje zahvate prekopavanja neće trebati projekt i građevinsku dozvolu od Općine, što će rezultirati bržim i efikasnijim intervencijama.

Read 452 times Last modified on četvrtak, 27 April 2017 10:27

| RADIJSKI FESTIVAL "IGRAJMO SE PJESMAMA"

Bosanska Krupa - Posljednje vijesti

Pregled članaka po datumu

« May 2017 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Nauka i tehnologija

I Google Chrome napušta Flash do kraja godine

I Google Chrome napušta Flash do kraja godine

Google Chrome se priprema da počne s aktivnim blokiranjem programa Adobe Flash u korist HTML5 da bi u decembru HTML5...

Ljepota i moda

Pametne' traperice: Hit model koji će razigrati svaki stajling

Pametne' traperice: Hit model koji će razigrati svaki stajling

Rosie Huntington-Whiteley u slobodno vrijeme obožava nositi traperice. Posljednji model koji je odabrala bile su hit traperice do iznad gležnjeva,...

Zdravlje

Biber saveznik dobre probave

Biber saveznik dobre probave

Osim soli, crni biber je začin koji se najčešće koristi za juhe, čorbe, predjela, salate, jela od mesa i povrća…...

Zanimljivosti

BRZO I LAKO: Kako da vežete pertle za samo dvije sekunde?

BRZO I LAKO: Kako da vežete pertle za samo dvije sekunde?

Učenje toga da vežete pertle brzo neće promijeniti vaš život...ali će sigurno biti poboljšanje koje ćete zauvijek pamtiti!