A+ R A-
27 Maj 2017
srijeda, 26 Oktobar 2016 09:00

Identifikovani počinioci krivičnog djela „Razbojništvo“ Featured

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Identifikovani izvršioci krivičnog djela nad kojima je zavedena kriminalistička obrada

mup usk

Dana 20.10.2016 godine u 20,00 sati, policijskim službenicima Policijske stanice Bosanski Petrovac prijavljeno je krivično djelo „Razbojništvo“, a koje se dogodilo u sportskoj kladionici „Sport-plus“ locirane u ulici Bosanskoj, općina Bosanski Petrovac, tako što su u navedenu sportsku kladionicu ušla dva nepoznata maskirana lica, te uz prijetnju vatrenog oružja pištolja nepoznate marke prema radnici sportske kladionice, otuđili novac u iznosu od 1,457.00 konvertibilnih maraka.
Na lice mjesta odmah su izišli pripadnici policije Policijske stanice Bosanski Petrovac i istražitelji Odjeljenja kriminalističke policije Policijske stanice Bosanski Petrovac koji su po nalogu tužioca Kantonalnog tužilaštva u Bihaću izvršili uviđajne radnje.
Nakon poduzetih operativnih radnji od strane istražitelja Odjeljenja kriminalističke policije Policijske stanice Bosanski Petrovac i policijskih službenika Policijske stanice Bihać i Bosanska Krupa, identifikovani su izvršioci predmetnog krivičnog djela, koji su pronađeni i lišeni slobode, a radi se o licima inicijala S. LJ. rođen 1992 godine iz Velike Kladuše i S.E rođen 1997.godine iz Velike Kladuše, nad kojima je zavedena kriminalistička obrada.


Također, kriminalističkom obradom osumnjičenih, identifikovana su i dva maloljetna lica koja su pomagala izvršenje predmetnog krivičnog djela, nad kojima je zavedena kriminalistička obrada sukladno Zakonu o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku.
Kod navedenih osumnjičenih lica pronađen je plinski pištolj nepoznate marke, te odjevni predmeti (jakne s kapuljačom i dr.) koje su isti koristili prilikom izvršenja predmetnog krivičnog djela, kao i otuđeni novac.
Nakon kriminalističke obrade, protiv osumnjičenih lica bit će podnesen Kantonalnom tužilaštvu Bihać izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, saopćeno je iz MUP-a USK-a.

Read 413 times Last modified on srijeda, 26 Oktobar 2016 09:07

| RADIJSKI FESTIVAL "IGRAJMO SE PJESMAMA"

Bosanski Petrovac - Posljednje vijesti

Pregled članaka po datumu

« May 2017 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Nauka i tehnologija

I Google Chrome napušta Flash do kraja godine

I Google Chrome napušta Flash do kraja godine

Google Chrome se priprema da počne s aktivnim blokiranjem programa Adobe Flash u korist HTML5 da bi u decembru HTML5...

Ljepota i moda

Pametne' traperice: Hit model koji će razigrati svaki stajling

Pametne' traperice: Hit model koji će razigrati svaki stajling

Rosie Huntington-Whiteley u slobodno vrijeme obožava nositi traperice. Posljednji model koji je odabrala bile su hit traperice do iznad gležnjeva,...

Zdravlje

Biber saveznik dobre probave

Biber saveznik dobre probave

Osim soli, crni biber je začin koji se najčešće koristi za juhe, čorbe, predjela, salate, jela od mesa i povrća…...

Zanimljivosti

BRZO I LAKO: Kako da vežete pertle za samo dvije sekunde?

BRZO I LAKO: Kako da vežete pertle za samo dvije sekunde?

Učenje toga da vežete pertle brzo neće promijeniti vaš život...ali će sigurno biti poboljšanje koje ćete zauvijek pamtiti!