A+ R A-
25 Juni 2017
četvrtak, 16 Februar 2017 15:28

ASDA pozvala premijera Rošića da podnese ostavku Featured

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Kantonalni odbor Stranke demokratske aktivnosti danas je na konferencija za novinare osudio javne istupe aktualnog premijera USK Huseina Rošića, njegovih stranačkih kolega i partnera u vlasti, za koje su rekli da se bave isključivo Strankom demokratske aktivnosti i općinom Cazin, umjesto da se bave rješavanjem problema koji opterećuju Kanton.

asda - Stranka demokratske aktivnosti, povećanjem broja svojih zastupnika u Skupštini jeste ojačana i to za naše političke protivnike jeste neugodno iznenađenje koje su oni očito doživjeli vrlo emotivno. Međutim, A SDA ima sedam zastupnika i nismo jedini koji su nezadovoljni radom Vlade. Uz građane Kantona, nezadovoljstvo dijelimo i sa velikim brojem kolega iz drugih političkih stranaka, pa čak i iz vladajuće SDA. Ako polovica zastupnika u Skupštini ima drugačije mišljenje, to bi trebao biti problem kojem se pristupa razmatranjem i traženjem rješenja, a ne dizanjem jeftinih političkih hajki u medijima kakvima smo svjedoci - kazao je na konferenciji predsjednik A SDA BiH Nermin Ogrešević.

Po njegovim riječima, izgradnja kanalizacije u općini Cazin je potpuno transparentan projekat koji ima podršku međunarodnih partnera i koji niti zadužuje USK niti stavlja u lošiji položaj druge općine, te je prava sramota za zvaničnike Kantona na ovaj ga način omalovažavati i koristiti u dnevno-političke svrhe. Umjesto hajke na općinu Cazin, predstavnici vlasti u USK bi trebali rješavati pitanja s kojima se svakodnevno suočavamo, zbog čega nema grijanja u školama, u kantonalnim institucijama i ustanovama, zašto plaćamo toliko lijekova i nalaza, zašto je ovakvo stanje u Unsko-sanskim šumama, zašto nije pokrenuta proizvodnja u DI Sanica, šta je s obećanim cestama i aerodromima, poručio je Ogrešević. On je pozvao premijera Rošića da nastavi dalje voditi Vladu USK, ako ima podršku 16 zastupnika u Skupštini USK, a ako nema, da podnese ostavku.

Read 95 times Last modified on četvrtak, 16 Februar 2017 15:34

| RADIJSKI FESTIVAL "IGRAJMO SE PJESMAMA"

Pregled članaka po datumu

« June 2017 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Nauka i tehnologija

I Google Chrome napušta Flash do kraja godine

I Google Chrome napušta Flash do kraja godine

Google Chrome se priprema da počne s aktivnim blokiranjem programa Adobe Flash u korist HTML5 da bi u decembru HTML5...

Ljepota i moda

Pametne' traperice: Hit model koji će razigrati svaki stajling

Pametne' traperice: Hit model koji će razigrati svaki stajling

Rosie Huntington-Whiteley u slobodno vrijeme obožava nositi traperice. Posljednji model koji je odabrala bile su hit traperice do iznad gležnjeva,...

Zdravlje

Biber saveznik dobre probave

Biber saveznik dobre probave

Osim soli, crni biber je začin koji se najčešće koristi za juhe, čorbe, predjela, salate, jela od mesa i povrća…...

Zanimljivosti

BRZO I LAKO: Kako da vežete pertle za samo dvije sekunde?

BRZO I LAKO: Kako da vežete pertle za samo dvije sekunde?

Učenje toga da vežete pertle brzo neće promijeniti vaš život...ali će sigurno biti poboljšanje koje ćete zauvijek pamtiti!