A+ R A-
27 Maj 2017
petak, 14 April 2017 10:30

Obnoviti putnu infrastrukturu u Orašcu, Kulen Vakufu i Martin Brodu Featured

Written by 
Rate this item
(0 votes)

13042017 vlada

U Bihaću je juče zasjedala Vlada Unsko-sanskog kantona. Prihvaćena je Inicijativa za povratak i održivost povratka kroz obnovu putne infrastrukture na području naselja Orašac, Kulen Vakuf i Martin Brod. Salih Mesić, ministar zdravstva i socijalne politike, zadužen je da Inicijativu uputi Vladi Federacije BiH i Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica. 

- Na zajedničkoj sjednici vlada Kantona i Federacije BiH, održanoj u Bihaću mi smo dogovorili da kandidujemo projekte od značaja za poboljšanje stanja povratnika i interno raseljenih osoba. Za održivost povratka u povratnička naselja u blizini Nacionalnog parka Una, jako je bitno ulaganje u obnovu putne infrastrukture. Ova inicijativa podrazumijeva asfaltiranje dionice puta Kulen Vakuf - Martin Brod u dužini od četiri kilometra, te putnog pravca od Orašca do Štrbačkog buka i očekujemo da će nas Vlada FBiH podržati u ovom projektu - kazao je premijer Rošić.

Vlada Kantona razmatrala je i izvještaje o radu kantonalnih institucija iz oblasti kulture, te izvještaje o radu Veterinarskog zavoda USK i Komisije za koncesije. Pohvaljen je godišnji Izvještaj o radu Veterinarskog zavoda, koji i dalje prednjači kao najbolja ustanova u toj branši na području FBiH i pozitivno posluje. Prilikom razmatranja izvještaja Komisije za koncesije konstatovano je da se ova oblast uvodi u zakonske okvire. Nakon izmjena Zakona o koncesijama, očekuje se da će broj koncesionih ugovora biti daleko veći, a samim tim i prihodi koji se najvećim dijelom raspoređuju općinama, na čijem se prostoru nalazi koncesiono dobro.

Read 269 times Last modified on petak, 14 April 2017 10:35

| RADIJSKI FESTIVAL "IGRAJMO SE PJESMAMA"

Pregled članaka po datumu

« May 2017 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Nauka i tehnologija

I Google Chrome napušta Flash do kraja godine

I Google Chrome napušta Flash do kraja godine

Google Chrome se priprema da počne s aktivnim blokiranjem programa Adobe Flash u korist HTML5 da bi u decembru HTML5...

Ljepota i moda

Pametne' traperice: Hit model koji će razigrati svaki stajling

Pametne' traperice: Hit model koji će razigrati svaki stajling

Rosie Huntington-Whiteley u slobodno vrijeme obožava nositi traperice. Posljednji model koji je odabrala bile su hit traperice do iznad gležnjeva,...

Zdravlje

Biber saveznik dobre probave

Biber saveznik dobre probave

Osim soli, crni biber je začin koji se najčešće koristi za juhe, čorbe, predjela, salate, jela od mesa i povrća…...

Zanimljivosti

BRZO I LAKO: Kako da vežete pertle za samo dvije sekunde?

BRZO I LAKO: Kako da vežete pertle za samo dvije sekunde?

Učenje toga da vežete pertle brzo neće promijeniti vaš život...ali će sigurno biti poboljšanje koje ćete zauvijek pamtiti!