A+ R A-
29 Juni 2017
četvrtak, 18 Maj 2017 10:35

Mikrofin oprema Osnovnu školu „Bužim“ Featured

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Osnovna škola u Bužimu osnovana je 1922. godine. Danas ova škola broji 1500 učenika što je čini jednom od najvećih škola u Unsko-sanskom kantonu. Učenici nastavu pohađaju u dvije škole: glavnoj školi u Bužimu i Područnoj školi „Varoška Rijeka“.

IMG 20170517 104141

Predstavnici Mikrokreditnog društva „Mikrofin“ odazvali su se na molbu škole i odlučili da pomognu donacijom u vidu opreme za kabinet geografije i nastavnih sredstava za izvođenje nastave iz matematike. Donaciju u vrijednosti od 1600 KM je uručio Jasmin Beširević, Šef filijale Mikrofina u Bihaću.
U Mikrofinu pridajemo veliku važnost brizi koja se pruža djeci i mladima, tako da gotovo sve naše donacije idu školama i vrtićima. Izuzetno nam je drago što smo u prilici da i školi u Bužimu pomognemo u opremanju kabineta opremom koja im je neophodna za rad u nastavi,“ izjavio je Beširević.
Jasmira Mehić, direktorica JU OŠ Bužim je u ime svih učenika, nastavnika, roditelja i u lično ime zahvalila Mikrofinu, jer će korištenjem ovih pomagala nastava biti znatno kvalitetnija i kazala da se nada i budućoj uspješnoj saradnji.
Svjesni važnosti ranog razvoja za budući uspjeh djece, Mikrofin je prije nekoliko godina pokrenuo ambiciozan projekat opremanja osnovnih škola i vrtića neophodnim namještajem i opremom: donirane su kompletne biblioteke, laboratorijski instrumenti i didaktička sredstva, učionički namještaj, dječiji krevetići za obdaništa i ostala neophodna sredstva za rad.

Svoje donatorske aktivnosti Mikrofin je proširio na dječije ambulante, domove za nezbrinutu djecu, dječije biblioteke i pozorišta.

Read 150 times Last modified on petak, 19 Maj 2017 13:21

| RADIJSKI FESTIVAL "IGRAJMO SE PJESMAMA"

Pregled članaka po datumu

« June 2017 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Nauka i tehnologija

I Google Chrome napušta Flash do kraja godine

I Google Chrome napušta Flash do kraja godine

Google Chrome se priprema da počne s aktivnim blokiranjem programa Adobe Flash u korist HTML5 da bi u decembru HTML5...

Ljepota i moda

Pametne' traperice: Hit model koji će razigrati svaki stajling

Pametne' traperice: Hit model koji će razigrati svaki stajling

Rosie Huntington-Whiteley u slobodno vrijeme obožava nositi traperice. Posljednji model koji je odabrala bile su hit traperice do iznad gležnjeva,...

Zdravlje

Biber saveznik dobre probave

Biber saveznik dobre probave

Osim soli, crni biber je začin koji se najčešće koristi za juhe, čorbe, predjela, salate, jela od mesa i povrća…...

Zanimljivosti

BRZO I LAKO: Kako da vežete pertle za samo dvije sekunde?

BRZO I LAKO: Kako da vežete pertle za samo dvije sekunde?

Učenje toga da vežete pertle brzo neće promijeniti vaš život...ali će sigurno biti poboljšanje koje ćete zauvijek pamtiti!