A+ R A-
27 Maj 2017
srijeda, 31 Avgust 2016 09:34

Ključ: Jake mjesne zajednice kao odgovor potrebama građana Featured

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Općina Ključ je nedavno izabrana u projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini (BiH)” vrijedan 14,3 miliona KM

ov-kljuc-3108

Projekat ima za cilj da potakne veći angažman građana u općinskom odlučivanju, pružanju kvalitetnih usluga te u provedbi lokalnih razvojnih inicijativa, pri čemu se revitalizacija mjesnih zajednica smatra ključnim sredstvom za postizanje tih ciljeva, a mjesne zajednice koje su odabrane za učešće u našoj općini su Ključ, Velagići, Humići, Sanica, Krasulje i Biljani.

S tim u vezi u proteklom periodu održane su mnogobrojne aktivnosti, a jučer je u sali Općinskog vijeća Ključ održan sastanak na temu određivanja vizije za mjesne zajednice u Bosni i Hercegovini. U uvodnom obraćanju prisutne je ispred općine Ključ pozdravio Amir Hadžić, savjetnik Općinskog načelnika koji je u kratkim crtama iznio značaj projekta za našu općinu kao i spremnost općine Ključ da se maksimalno uključi u njegovu realizaciju.

Nakon toga predstavnici Općine Ključ, mjesnih zajednica, privatnog sektora, medija i građana su, zajedno sa predstavnicima UNDP-ja, razgovarali o viziji nove, funkcionalne i društveno odgovorne mjesne zajednice koja će uključivati sve socijalne segmente i odgovoriti potrebama građana.

ov-kljuc-3108-1
Inače projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini (BiH)” je zajednička inicijativa Vlada Švicarske i Švedske, čija vrijednost iznosi 14,3 miliona KM. U aktivnostima prve faze koja će trajati do sredine 2019. godine, učestvovat će 125 mjesnih zajednica i 23 JLS širom zemlje, čime će utjecati na poboljšanje kvalitete života više od 300.000 ljudi, piše MEDIA-KLJUC.

Read 444 times Last modified on srijeda, 31 Avgust 2016 09:40

| RADIJSKI FESTIVAL "IGRAJMO SE PJESMAMA"

Ključ - Posljednje vijesti

Pregled članaka po datumu

« May 2017 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Nauka i tehnologija

I Google Chrome napušta Flash do kraja godine

I Google Chrome napušta Flash do kraja godine

Google Chrome se priprema da počne s aktivnim blokiranjem programa Adobe Flash u korist HTML5 da bi u decembru HTML5...

Ljepota i moda

Pametne' traperice: Hit model koji će razigrati svaki stajling

Pametne' traperice: Hit model koji će razigrati svaki stajling

Rosie Huntington-Whiteley u slobodno vrijeme obožava nositi traperice. Posljednji model koji je odabrala bile su hit traperice do iznad gležnjeva,...

Zdravlje

Biber saveznik dobre probave

Biber saveznik dobre probave

Osim soli, crni biber je začin koji se najčešće koristi za juhe, čorbe, predjela, salate, jela od mesa i povrća…...

Zanimljivosti

BRZO I LAKO: Kako da vežete pertle za samo dvije sekunde?

BRZO I LAKO: Kako da vežete pertle za samo dvije sekunde?

Učenje toga da vežete pertle brzo neće promijeniti vaš život...ali će sigurno biti poboljšanje koje ćete zauvijek pamtiti!