Print this page
srijeda, 28 Septembar 2016 10:19

Okončan projekat "Eko škola" u Donjem Kamengradu Featured

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Jučer je svečanom promocijom okončan projekat „Eko škola“, koji je financijski podržan od strane Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona u partnerstvu sa Misijom OSCE-a u BiH.

c56OPES2
Istoj su pored ministra Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona mr. Jasmina Burnića prisustvovali predstavnici ureda OSCE-a u Drvaru.
Implementacija projekta započela je u februaru 2016. godine, kada je za školu odabrana JU Osnovna škola Skender Kulenović iz Donjeg Kamengrada, općina Sanski Most.

Nakon toga provedene su brojne aktivnosti koje su rezultirale nabavkom opreme za uređenje školskog vrta, tj. klupama , kantama za otpad , kompostanom, ukrasnim raslinjem, kao i edukativnim materijalom na temu zaštite životne sredine. Ukupna vrijednost projekta je 3.000,00 KM, a zajednički su ga finansirali partneri na projektu.

c56OPES3
Svrha projekta je da u jednoj ruralnoj školi koju pohađaju djeca povratničke populacije putem edukacije iz oblasti upravljanja otpadom i uređenjem školskog vrta o kojem će zajednički voditi računa, potakne se suživot i motivacija o važnosti zaštite okoliša u školskoj zajednici.

Read 647 times Last modified on srijeda, 28 Septembar 2016 10:25