A+ R A-
27 Maj 2017
srijeda, 26 Oktobar 2016 09:25

Iz Danske stigla vrijedna donacija Featured

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Prema riječima Lirije Jusufović, direktorice Doma zdravlja Velika Kladuša, aparat "Ortopan" je danas standard u stomatološkoj zaštiti i trebao bi biti u funkciji za mjesec dana

domzdravljavk-ukratko-slika
Vrijedna donacija iz Danske u vidu stomatološkog aparata "Ortopan" jučer je stigla u velikokladuški Dom zdravlja. Riječ je o aparatu koji je u današnje vrijeme neizostavan u savremenim ordinacijama dentalne medicine. Ovaj aparat vrijedan je oko 30 hiljada eura , a velikokladuškom Domu zdravlja donirala ga je humanitarna organizacija "Holstebro Nodhjaelp" iz Danske.
Ova humanitarna organizacija zajedno sa Udruženjem paraplegičara i oboljelih od djećije paralize Velika Kladuša i Domom zdravlja Velika Kladuša od početka ove godine radi na realizaciji projekta "Stomatološka ordinacija za invalidne osobe u Domu zdravlja Velika Kladuša". Pored ovog aparata do sada je donirala i oprema za ordinaciju, te stomatološku stolicu sa adekvatnom opremom.


Prema riječima Lirije Jusufović, direktorice Doma zdravlja Velika Kladuša, aparat "Ortopan" je danas standard u stomatološkoj zaštiti i trebao bi biti u funkciji za mjesec dana.
Ovom donacijom, odnosno ovim aparatom, finalizira se projekat "Stomatološka ordinacija za invalidne osobe", kojim će svi građani velikokladuške općine sa nekim od invaliditeta imati na raspolaganju stomatološke usluge.
Za mjesec dana u punoj funkciji bi trebala biti i Stomatološka ordinacija za invalidne osobe, u kojoj će stomatološke zahvate obavljati doktor stomatologije, prenosi RTVUSK.

Read 471 times

| RADIJSKI FESTIVAL "IGRAJMO SE PJESMAMA"

Velika Kladuša - Posljednje vijesti

Pregled članaka po datumu

« May 2017 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Nauka i tehnologija

I Google Chrome napušta Flash do kraja godine

I Google Chrome napušta Flash do kraja godine

Google Chrome se priprema da počne s aktivnim blokiranjem programa Adobe Flash u korist HTML5 da bi u decembru HTML5...

Ljepota i moda

Pametne' traperice: Hit model koji će razigrati svaki stajling

Pametne' traperice: Hit model koji će razigrati svaki stajling

Rosie Huntington-Whiteley u slobodno vrijeme obožava nositi traperice. Posljednji model koji je odabrala bile su hit traperice do iznad gležnjeva,...

Zdravlje

Biber saveznik dobre probave

Biber saveznik dobre probave

Osim soli, crni biber je začin koji se najčešće koristi za juhe, čorbe, predjela, salate, jela od mesa i povrća…...

Zanimljivosti

BRZO I LAKO: Kako da vežete pertle za samo dvije sekunde?

BRZO I LAKO: Kako da vežete pertle za samo dvije sekunde?

Učenje toga da vežete pertle brzo neće promijeniti vaš život...ali će sigurno biti poboljšanje koje ćete zauvijek pamtiti!